Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Лютий » 20 » Відлуння Афганських гір
10:58
Відлуння Афганських гір

Відлуння Афганських гір

       Під таким гаслом у Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов вечір зустрічі з воїнами – афганцями з нагоди річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану. Дорогими гостями на нашому святі були: Бричка Юрій Іванович, Боюка Іван Петрович, Сорока Іван Миколайович, Опанасюк Анатолій Сидорович, Карп’юк Іван Васильович.

       Афганістан… У брежнєвську добу агонії « розвинутого соціалізму» в наш лексикон чорним тавром впеклося це лунке, як постріл із – за рогу, слово. Для тисяч українських родин воно назавжди стало грізним знаменем біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя.

        Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни – інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. В ім’я волелюбного афганського народу, в ім’я миру, братерства на землі вони не вагаючись готові були віддати найдорожче – життя.

         Спогадами про далеке минуле поділився наш земляк Бричка Юрій Іванович.

           Серце стискається від болю, коли думаєш про тих, хто виконуючи наказ Батьківщини, пройшов важкими дорогами чужої країни.

       Минає час, проходять дні за днем. Битви закінчуються, а пам'ять вічна. Відійшла в історію афганська війна. Та ще довгобудуть тривожити нас голоси загиблих і живих. Навічно залишиться ця війна в душах покоління, яке вийшло із неї, обпалене вогнем і пекучим афганським сонцем. Афган був і залишається незаживаючою раною.

     Багато поезії пролунало на честь наших вельмишановних гостей. Прозвучали пісні у виконанні вчительки музики Н.Б.Брички, учениці 11 класу Марини Брички, учениці 8 класу Наталії Антикало, учениці 5 класу Вікторії Лук’янчук і учня 8 класу Олександра Опанасевича. Не забуваймо про подвиги наших героїв, адже на них виростає наше підростаюче покоління.

Переглядів: 480 | Додав: Джумшуд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: